Opcje przeglądania
Dostępność
Promocja
 

Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej

Trend na życie ekologiczne w tym stosowanie opakowań przyjaznych środowisku szybko się rozwija i wymusza na właścicielach kawiarni, restauracji i firm cateringowych znalezienie alternatywnych rozwiązań opakowaniowych. Jedną z takich alternatyw są pojemniki wykonane z bardzo cennego odnawialnego surowca jakim jest pulpa trzciny cukrowej. Bagassa jest to włókno roślinne a dokładniej produkt uboczny włóknistej masy pozostałej po produkcji trzciny cukrowej. Produkt ten znalazł praktyczne zastosowanie w produkcji jednorazowych opakowań Take away między innymi pojemników na wynos. Firmy gastronomiczne oferujące posiłki na wynos szybko dostrzegły korzyści stosowania pojemników z pulpy zarówno dla środowiska jak i dla klientów, dlatego pojemniki te cieszą się coraz większą popularnością. Nasza oferta pojemników na wynos z trzciny cukrowej obejmuje klasyczne pojemniki z zamknięciem klapowym dostępne z podziałem na 1, 2 i 3 komory, pojemniki z pulpy na burgera, pojemniki na sosy i dressingi oraz wiele innych innowacyjnych opakowań do serwowania żywności na wynos lub w dostawie. Popularność pojemników z trzciny cukrowej wzrasta ponieważ są to opakowania, które sprawdzają się w gastronomii pod względem wytrzymałości - ich włóknista konsystencja zapewnia równie dobrą ochronę co opakowania papierowe i styropianowe, odporności na temperaturę do 95C - do podgrzewania w kuchence mikrofalowej, właściwości izolujących - utrzymują temperaturę potraw dłużej niż pojemniki papierowe używane do pakowania żywności. Aby sprostać oczekiwaniom klientów wprowadziliśmy również do oferty pojemniki z pulpy z powłoką PLA. Powłoka ta dodatkowo uszczelnia pojemniki przed przemakaniem. Pozwala to na wydłużenie czasu przechowywania żywności w pojemniku. Pojemniki z pulpy znacznie mniej oddziałują negatywnie na nasze środowisko w porównaniu z innymi materiałami stosowanymi do produkcji opakowań jednorazowego użytku. Pojemniki z pulpy wytwarzane są z materiałów naturalnego pochodzenia, są biodegradowalne i kompostowalne w warunkach przemysłowych. Decyzja o wyborze pojemników z trzciny cukrowej do pakowania posiłków na wynos to dla firm branży gastronomicznej promocja postawy proekologicznej oraz trend, który ma sprawić, że działalność restauracji, kawiarni i firm cateringowych będzie bardziej przyjazna środowisku.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium