Miska pucharek z pulpy trzciny cukrowej NOODLE 940 ml naturalny - 50 szt./opak.

Dostępność: Średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 34,30 zł 34.30
  ( 1 x sztuk = 0,69 zł )
Cena netto: 27,89 zł
  ( 1 x sztuk = 0,56 zł )
ilość x opakowanie 50 sztuk
Zyskujesz 3 pkt [?]
Ocena: 0
Kod produktu: EP-NBL32

Opis

Miska pucharek z pulpy trzciny cukrowej NOODLE 940 ml naturalny

Dane produktu: 

  • pojemność: 940 ml
  • średnica: 195 mm
  • średnica dna: 85 mm
  • wysokość: 60 mm
  • kolor: naturalny
  • materiał: pulpa trzciny cukrowej  (naturalny produkt uboczny uzyskiwany podczas produkcji cukru)
  • kompostowalny zgodnie z certyfikatem ASTM I BPI
  • biodegradowalny
  • odpowiedni do mrożenia
  • odporny na tłuszcz
  • odpowiedni do zimnych i gorących produktów
  • odpowiedni do mikrofali
  • wieczko dostępne w "produkty powiązane"

Zastosowanie: miski z trzciny cukrowej 940 ml to przyjazna środowisku alternatywa dla opakowań z plastiku. Dzięki nim możesz oferować swoim klientom dania w stylowych i ekologicznych opakowaniach, które pozytywnie wpływają na wizerunek Twojej firmy. Miska Noodle  z pulpy jest idealnym rozwiązaniem dla restauracji, bistro, foodtrucka, restauracji wegetariańskich.Trzcina cukrowa to materiał o bardzo dobrych właściwościach termicznych od 25°C do 220°C dlatego miska Noodle 940 ml idealnie sprawdzi się do pakowania produktów gorących typu zupa, ramen, makaron, bowl a także zimnych takich jak sałatki, owoce morza. Miski z trzciny cukrowej są stabilne, wytrzymałe i bezpieczne w transporcie. Do miski z trzciny cukrowej 940 ml można dokupić szczelne wieczko, w komplecie doskonale sprawdzi się do serwowania potraw na wynos. Miski z trzciny cukrowej są biodegradowalne i kompostowalne przemysłowo. Jeśli chcesz pokazać, że jakość  i ochrona środowiska są dla ciebie tak samo ważne, nie szukaj innych rozwiązań.

Cena obejmuje opakowanie zawierające 50 szt.

Opakowania z trzciny cukrowej wytworzone są w 100% z surowców odnawialnych. Zasoby odnawialne to materiały, które odtwarzają się w przyrodzie w krótkim okresie czasu. Oznacza to, że po ich częściowym wykorzystaniu można je z łatwością uzupełnić. Bagassa jest produktem ubocznym przetwarzania trzciny cukrowej, Ze względu na swoją plastyczność i lepkość można ją łatwo formować w opakowania do żywności.Wybór misek z pulpy trzciny cukrowej przyczynia się do redukcji gazów cieplarnianych w naszym środowisku. Gdy rośliny trzciny cukrowej rosną pochłaniają CO2 już obecny w atmosferze. Wykorzystanie odzyskanych włókien odpadowych pozostałych po zbiorach do produkcji bagassy zapobiega zwykłemu spalaniu tych odpadów, które uwalniają CO2 i zanieczyszczają powietrze.

Produkt kompostowalny oznacza, że ulega on kompostowaniu tylko w specyficznych i sztywnych kryteriach, stworzonych w kompostowniach przemysłowych (kompostowanie w domu nie tworzy spójnych warunków potrzebnych do kompostowania) w tym ogrzewanie produktów do określonej temperatury. Podczas kompostowania, kompostowalne produkty rozpadają się na CO2, wodę, związki nieorganiczne i biomasę, które nie zostawiają widocznych zanieczyszczeń lub toksycznych pozostałości. Po tym procesie odpady zamieniają się w gęstą ściółkę odżywczą, idealną do uprawy większości roślin. Aby produkt można było nazwać przemysłowo kompostowalnym, musi on posiadać certyfikat EN 13432 lub jego odpowiednik. Czas kompostowania może wynosić od 90 do 180 dni.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl