Opis
Miska z pulpy trzciny cukrowej 710 ml
Dane produktu:
- pojemność: 710 ml
- średnica: 195 mm
- wysokość: 42 mm
- kolor: biały
- materiał: pulpa trzciny cukrowej (naturalny produkt uboczny powstały podczas produkcji cukru)
- kompostowalny zgodnie z certyfikatem ASTM i BPI
- biodegradowalny
- odpowiedni do mrożenia
- odporny na tłuszcz
- odpowiedni do zimnych i gorących produktów
- odpowiedni do mikrofali
Zastosowanie: miski z trzciny cukrowej 710 ml to przyjazna środowisku alternatywa dla opakowań z plastiku. Dzięki nim możesz oferować swoim klientom dania w stylowych i ekologicznych opakowaniach, które pozytywnie wpływają na wizerunek Twojej firmy. Miska z pulpy jest idealnym rozwiązaniem dla restauracji, bistro, foodtrucka, restauracji wegetariańskich. Trzcina cukrowa to materiał o bardzo dobrych właściwościach termicznych od 25°C do 220°C dlatego miska 710 ml idealnie sprawdzi się do pakowania produktów gorących typu zupa, ramen, makaron, bowl a także zimnych takich jak sałatki, owoce morza. Miski 710 ml z trzciny cukrowej są stabilne, wytrzymałe i bezpieczne w transporcie. Do miski z pulpy można dokupić szczelne wieczko, w komplecie doskonale sprawdzi się do serwowania potraw na wynos. Miski z trzciny cukrowej są biodegradowalne i kompostowalne przemysłowo. Jeśli chcesz działać w sposób przyjazny dla środowiska nie szukaj innych rozwiązań.
Cena obejmuje opakowanie zawierające 50 szt.
Opakowania z trzciny cukrowej wytworzone są w 100% z surowców odnawialnych. Zasoby odnawialne to materiały, które odtwarzają się w przyrodzie w krótkim okresie czasu. Oznacza to, że po ich częściowym wykorzystaniu można je z łatwością uzupełnić. Bagassa jest produktem ubocznym przetwarzania trzciny cukrowej, Ze względu na swoją plastyczność i lepkość można ją łatwo formować w opakowania do żywności.Wybór misek z pulpy trzciny cukrowej przyczynia się do redukcji gazów cieplarnianych w naszym środowisku. Gdy rośliny trzciny cukrowej rosną pochłaniają CO2 już obecny w atmosferze. Wykorzystanie odzyskanych włókien odpadowych pozostałych po zbiorach do produkcji bagassy zapobiega zwykłemu spalaniu tych odpadów, które uwalniają CO2 i zanieczyszczają powietrze.
Produkt kompostowalny oznacza, że ulega on kompostowaniu tylko w specyficznych i sztywnych kryteriach, stworzonych w kompostowniach przemysłowych (kompostowanie w domu nie tworzy spójnych warunków potrzebnych do kompostowania) w tym ogrzewanie produktów do określonej temperatury. Podczas kompostowania, kompostowalne produkty rozpadają się na CO2, wodę, związki nieorganiczne i biomasę, które nie zostawiają widocznych zanieczyszczeń lub toksycznych pozostałości. Po tym procesie odpady zamieniają się w gęstą ściółkę odżywczą, idealną do uprawy większości roślin. Aby produkt można było nazwać przemysłowo kompostowalnym, musi on posiadać certyfikat EN 13432 lub jego odpowiednik. Czas kompostowania może wynosić od 90 do 180 dni.