Pojemnik 2 komorowy z pulpy trzciny cukrowej 20,5 cm x 13 cm x 3,5 cm - 50 szt./opak.

Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 32,40 zł 32.40
  ( 1 x sztuk = 0,65 zł )
Cena netto: 26,34 zł
  ( 1 x sztuk = 0,53 zł )
ilość x opakowanie 50 sztuk
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: EPSCRC242

Opis

Pojemnik z pulpy trzciny cukrowej 2 komorowy 20,5 x 13 x 3,5 cm

Pojemnik 2 komorowy z pulpy trzciny cukrowej 20,5 x 13 x 3,5 cm

Dane produktu:

  • wymiar: 20,5 x 13 cm
  • wysokość: 3,5 cm
  • pojemność: 710 ml
  • materiał: pulpa trzciny cukrowej (naturalny produkt uboczny uzyskany podczas produkcji cukru)
  • odpowiedni do zimnych i ciepłych posiłków
  • odpowiedni do mrożenia
  • odporny na tłuszcz
  • biodegradowalny
  • kompostowalny zgdonie z certyfikatem ASTM i BPI
  • wieczko dostępne w "produkty powiązane"

Zastosowanie: pojemniki z trzciny cukrowej 2 komorowe to przyjazna środowisku alternatywa dla opakowań z plastiku. Dzięki nim możesz oferować swoim klientom dania w nowoczesnych i ekologicznych opakowaniach, które pozytywnie wpływają na wizerunek Twojej firmy. Pojemnik 2 komorowy z pulpy trzciny cukrowej jest idealnym rozwiązaniem dla restauracji, bistro, foodtrucka, restauracji wegetariańskich.Trzcina cukrowa to materiał o bardzo dobrych właściwościach termicznych od 25°C do 220°C dlatego pojemnik 710 ml idealnie sprawdzi się do pakowania wszelkich dań gorących a także zimnych takich jak sałatki, owoce morza, sushi. Pojemniki z trzciny cukrowej są stabilne, wytrzymałe i bezpieczne w transporcie. Do pojemnika można dokupić szczelne wieczko, w komplecie doskonale sprawdzi się do serwowania potraw na wynos. Pojemniki z trzciny cukrowej 20,5 x 13 cm są biodegradowalne i kompostowalne.

Cena obejmuje opakowanie zawierające 50 szt.

Opakowania z trzciny cukrowej wytworzone są w 100% z surowców odnawialnych. Zasoby odnawialne to materiały, które odtwarzają się w przyrodzie w krótkim okresie czasu. Oznacza to, że po ich częściowym wykorzystaniu można je z łatwością uzupełnić. Bagassa jest produktem ubocznym przetwarzania trzciny cukrowej, Ze względu na swoją plastyczność i lepkość można ją łatwo formować w opakowania do żywności.Wybór pojemników z pulpy trzciny cukrowej przyczynia się do redukcji gazów cieplarnianych w naszym środowisku. Gdy rośliny trzciny cukrowej rosną pochłaniają CO2 już obecny w atmosferze. Wykorzystanie odzyskanych włókien odpadowych pozostałych po zbiorach do produkcji bagassy zapobiega zwykłemu spalaniu tych odpadów, które uwalniają CO2 i zanieczyszczają powietrze.

Produkt kompostowalny oznacza, że ulega on kompostowaniu tylko w specyficznych i sztywnych kryteriach, stworzonych w kompostowniach przemysłowych (kompostowanie w domu nie tworzy spójnych warunków potrzebnych do kompostowania) w tym ogrzewanie produktów do określonej temperatury. Podczas kompostowania, kompostowalne produkty rozpadają się na CO2, wodę, związki nieorganiczne i biomasę, które nie zostawiają widocznych zanieczyszczeń lub toksycznych pozostałości. Po tym procesie odpady zamieniają się w gęstą ściółkę odżywczą, idealną do uprawy większości roślin. Aby produkt można było nazwać przemysłowo kompostowalnym, musi on posiadać certyfikat EN 13432 lub jego odpowiednik. Czas kompostowania może wynosić od 90 do 180 dni.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl