Półmisek/talerz z pulpy trzciny cukrowej 710 ml - 50 szt./opak.

Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 28,90 zł 28.90
  ( 1 x sztuk = 0,58 zł )
Cena netto: 23,50 zł
  ( 1 x sztuk = 0,47 zł )
ilość x sztuk
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: EPSCV24

Opis

Pojemnik półmisek z pulpy trzciny cukrowej 710 ml

Dane produktu:

  • pojemność: 710 ml
  • długość: 23,5 cm
  • szerokość: 15,5 cm
  • wysokość: 3 cm
  • kolor: biały
  • materiał: pulpa trzciny cukrowej (naturalny produkt uboczny uzyskany podczas produkcji cukru)
  • biodegradowalny
  • kompostowalny zgodnie z certyfikatem ASTM i BPI
  • w 100% z odnawialnych surowców
  • odpowiedni do mrożenia
  • odporny na tłuszcz
  • wieczko dostępne w "produkty powiązane"

 Zastosowanie: pojemniki półmiski z pulpy trzciny cukrowej to ekologiczna alternatywa dla naczyń plastikowych.Półmisek 710 ml z trzciny cukrowej świetnie sprawdzą się na imprezach plenerowych, piknikach, degustacjach a także w bistro, restauracji czy foodtrucku. Jedną z wielu zalet pojemników z pulpy trzciny cukrowej jest ich proekologiczność. Każdy lokal gastronomiczny jest dużo lepiej postrzegany w oczach swoich klientów i wpisuje się w aktualny trend eko.Ekologiczne pojemniki z trzciny cukrowej ze względu na wysoką zawartość celulozy i błonnika w bagazie powoduje, że półmisek jest bardzo stabilny i nawet nadaje się do piekarnika (do 200°C). Kolejną zaletą pojemników z trzciny cukrowej jest odporność na tłuszcz i wilgoć dzięki czemu nadają się do każdego dania na ciepło i zimno.Ponieważ pojemniki pólmiski 710  ml wykonane są z naturalnego i odnawialnego źródła są w 100% kompostowalne (w kompostowniach przemysłowych)

Cena obejmuje opakowanie zawierające 50 szt.

Opakowania z trzciny cukrowej wytworzone są w 100% z surowców odnawialnych. Zasoby odnawialne to materiały, które odtwarzają się w przyrodzie w krótkim okresie czasu. Oznacza to, że po ich częściowym wykorzystaniu można je z łatwością uzupełnić. Bagassa jest produktem ubocznym przetwarzania trzciny cukrowej, Ze względu na swoją plastyczność i lepkość można ją łatwo formować w opakowania do żywności.Wybór pojemników z pulpy trzciny cukrowej przyczynia się do redukcji gazów cieplarnianych w naszym środowisku. Gdy rośliny trzciny cukrowej rosną pochłaniają CO2 już obecny w atmosferze. Wykorzystanie odzyskanych włókien odpadowych pozostałych po zbiorach do produkcji bagassy zapobiega zwykłemu spalaniu tych odpadów, które uwalniają CO2 i zanieczyszczają powietrze.

Produkt kompostowalny oznacza, że ulega on kompostowaniu tylko w specyficznych i sztywnych kryteriach, stworzonych w kompostowniach przemysłowych (kompostowanie w domu nie tworzy spójnych warunków potrzebnych do kompostowania) w tym ogrzewanie produktów do określonej temperatury. Podczas kompostowania, kompostowalne produkty rozpadają się na CO2, wodę, związki nieorganiczne i biomasę, które nie zostawiają widocznych zanieczyszczeń lub toksycznych pozostałości. Po tym procesie odpady zamieniają się w gęstą ściółkę odżywczą, idealną do uprawy większości roślin. Aby produkt można było nazwać przemysłowo kompostowalnym, musi on posiadać certyfikat EN 13432 lub jego odpowiednik. Czas kompostowania może wynosić od 90 do 180 dni.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl