Opis
Świeca zapachowa 350g JASMIN & RED PEPPER - JAŚMIN I CZERWONY PIEPRZ

Markę Pernici łączy tradycja, innowacyjność oraz troska o środowisko. Rodzinna firma Cereria Pernici, buduje swoją tradycję od 1892 roku. Seria świec zapachowych „Elementi” wywodzi się z idei, że każdy zapach jest częścią natury, niezależnie czy jest to kwiat, zioło czy minerał."Elementi" to pasja, wiedza i doświadczenie, które w połączeniu z innowacyjnym podejściem umożliwiła stworzenie skrupulatnie zaprojektowanych zapachów, które dostarczą każdemu wyjątkowych chwil i intensywnych doznań zmysłowych.
Dane produktu:
- 100% rafinowany wosk parafinowy o zawartości oleju poniżej 0,01%
- czysty knot bawełniany
- gramatura: 350 g
- wysokość: 10 cm
- średnica górna: 10 cm
- czas palenia: około 40/45 godzin
- naczynie świecy: szkło brązowe
- wieczko metalowe
- kolor wosku: biały
- liczba knotów: 2
- wolne od produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego
- producent: Cereria Pernici - Italy
Nuty zapachowe:
- Nuty głowy: mirabelka, różowy pieprz, czerwone owoce,
- Nuty serca: jaśmin, biała róża, piwonia
- Nuty bazy: bursztyn, fasolka tonka, wanilia, paczula, cenne drewno, białe piżmo
Jaśmin i Czerwony Pieprz
Spotkanie miłosne czerwonych owoców i różowego pieprzu w aromatycznym ogrodzie kwitnącego jaśminu. Istnieje ponad 200 gatunków jaśminu, ale najbardziej „cenionych” jest dwóch członków tej pięknej rodziny jaśminów o białych kwiatach. Pierwszym z nich jest Jasminun grandiflorum, co tłumaczy się jako „jaśmin wielkokwiatowy”. Innym cennym członkiem rodziny jest jaśmin Sambac – czasami znany jako jaśmin toskański lub jaśmin arabski. Obecnie jaśmin jest uprawiany dla przemysłu perfumeryjnego na całym świecie, od Indii po Francję, Maroko, Algierię, Hiszpanię i Maroko. W rzeczywistości pochodzi z Indii i Chin i jest członkiem rodziny oliwek. Jaśmin nadaje zapachom bogactwo i intensywność. W perfumerii, jaśmin obok róży to podstawowy skałdnik. Prawie nie ma zapachu, który nie zawierałby gdzieś w swojej konstrukcji jakiegoś rodzaju jaśminu.
Czerwony pieprz zwany także różowym to składnik jasny, wesoły, o drzewno-różowym zapachu, zupełnie różnym od bardziej znanego pikantnego ciepła czarnego pieprzu. Różowy pieprz pochodzi z papryki brazylijskiej i peruwiańskiej (pokrewnej mango i nerkowca), a nie z rośliny Piper nigrum, z której pochodzi przyprawa, którą dodajemy do jedzenia.
Warto wiedzieć:
- po raz pierwszy pal świecę aż do momentu gdy cała jej powierzchnia ulegnie stopieniu - zapobiegnie to powstawaniu lejka
- pal świecę przez conajmniej jedną godzinę do maksymalnie czterech godzin - zapobiegnie to zatopieniu się knota
- pamiętaj aby knot był nie dłuższy niż 1 cm - dzięki temu świeca będzie się spalać ładnym płomieniem
- świecę ustaw na powierzchniach odpornych na temperaturę i niepalnych
Cena obejmuje 1 szt.
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.