Opis
Worek próżniowy PA/PE 20 x 50 cm
Dane produktu:
- wymiary: 20 x 50 cm
- grubość folii 70 mikronów (15 poliamid/55 polietylen).
- materiał: poliamid/polietylen gładki
- do pakowarek komorowych
- odpowiednie do kuchni sous vide
Zastosowanie: zapytaj dowolnego szefa kuchni, a powie, że kluczem do doskonałej gastronomii są świeże składniki. Szefowie kuchni zawsze szukają sposobów na oszczędzanie. Wielu odkryło teraz pakowanie próżniowe do dzielenia i przechowywania kawałków żywności w celu zachowania świeżości i zmniejszenia marnotrawstwa we wszystkich typach kuchni komercyjnych. Niezależnie od tego, czy jesteś restauracją, hotelem, firmą cateringową, czy małym sprzedawcą, próżniowe pakowanie to dobry wybór ! Pakowanie próżniowe w worki vacuum oszczędza Twój czas. Możesz przygotować pojedyncze porcje żywności, przekąsek lub warzyw i odłożyć je do schłodzenia lub mrożenia. Kiedy nadejdzie czas wyciągniesz przygotowane porcje i gotowe !
Pakowanie mięsa w woreczki próżniowe 20 x 50 cm jest bardzo ekonomicznym rozwiązaniem. Po zakupie mięsa luzem, dzielisz je na porcje i w woreczkach wkładasz do chłodziarki lub zamrażarki i masz pod ręką świeże mięso przez długi okres. Pakowanie próżniowe w woreczki świetnie konserwuje żywność, zapobiega rozwojowi pleśni i bakterii. Pakowanie próżniowe pozbawia jedzenie tlenu a pleśń i bakterie nie mogą rosnąc bez tlenu. Pakowanie próżniowe chroni zapakowaną żywność przed odwodnieniem i poparzeniem w zamrażarce. Poparzenie występuje, gdy woda dostaje się do żywności. Worek próżniowy 20 x 50 cm chroni żywność przed kontaktem z powietrzem, dzięki czemu wilgoć nie może odparować. Po zamknięciu próżniowym w woreczku wydłuża się znacznie okres przechowywania żywności nawet od 3 do 5 razy w stosunku do żywności przechowywanej w pojemniku. Dokładny czas przechowywania żywności w workach próżniowych różni się w zależności od tego czy przechowywane są w lodówce, zamrażarce czy w spiżarni. Pakowanie w worki próżniowe 20 x 50 cm zapewnia wydajne, zorganizowane pakowanie. Żywność zapakowana próżniowo w worku zajmuje mniej miejsca w lodówce lub zamrażarce i pozwala łatwo zobaczyć przechowywane produkty. Pakowanie w woreczki próżniowe zapewnia żywności hermetyczne środowisko, utrzymuje wilgoć, soki oraz smak żywności przez dłuższy czas, pozwalając cieszyć się jedzeniem, które smakuje świeżo nawet po dłuższym okresie przechowywania. Pakowanie próżniowe w worki nie tylko zapobiega psuciu się żywności, ale także zapobiega jełczeniu tłuszczów w żywności a także zmianie koloru żywności, jak to często bywa w zamrażarce.
Cena obejmuje opakowanie zawierające 500 szt.