Opakowania i sztućce z otrąb pszennych
Sztućce z otrąb pszennych jednorazowe
Jednorazowe naczynia z otrąb są doskonałą alternatywą dla naczyń jednorazowych z papieru lub tworzyw sztucznych, których produkcja jest uciążliwa dla środowiska. Proces technologiczny nie wymaga dużych ilości wody, wydobycia surowców, czy też stosowania związków chemicznych. Z 1 tony naturalnych otrąb spożywczych, będących produktem ubocznym w procesie produkcji mąki, możemy wytworzyć do 10 tysięcy sztuk naczyń. Naczynia z otrąb ulegają pełnej biodegradacji w zaledwie 30 dni. Naczynia nadają się do serwowania dań zimnych i gorących. Można je stosować w piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych. Biodegradowalne naczynia są wytrzymałe i stabilne – można z nich wygodnie i bezpiecznie korzystać w domu, na pikniku, w barze i w restauracji. Ponieważ do ich produkcji wykorzystywane są spożywcze otręby pszenne, nadają się do spożycia.
Lista produktów
Nasza misja: innowacyjność, ekologia, uczciwość, rozwój, partnerstwo.
Nieustannie doskonalimy nasze procesy, wybieramy dostawców, którzy podzielają nasze podejście do ekologii oraz inwestujemy w technologie przyszłości. Naszą ambicją jest, by każdy produkt, który trafia do klienta, był nie tylko praktyczny i estetyczny, ale też wyrazem troski o środowisko i szacunku dla ludzi – zarówno klientów, jak i pracowników, którzy tworzą naszą firmę.
