Z nim ci się upiecze!
Oto powody, dla których warto korzystać z papieru do pieczenia:
wyłożenie formy do ciasta - papier do pieczenia nie tylko pomaga ciasteczkom upiec się równomiernie, ale także zapobiega ich pękaniu lub łamaniu podczas przenoszenia ich z blachy.
papier do pieczenia tworzy cienką, przewiewną warstwę między blachą do pieczenia a papierem, która reguluje temperaturę i sprawia że powierzchnia jest równa. Formy na ciasto wyłożone papierem pergaminowym umożliwiają łatwe odwracanie ciasta z foremek.
dzięki warstwie żaroodpornego silikonu papier do pieczenia w arkuszach zapewnia doskonałą odporność na przywieranie do wszelkiego rodzaju powierzchni.
papier do pieczenia pergaminowy można poddawać działaniu wysokich temperatur. Jest to doskonałe narzędzie do pieczenia lepkich lub tłustych smażonych potraw ponieważ pozwala na łatwe posprzątanie po zakończeniu pracy. Nie musisz już natłuszczać formy olejem czy posypywać mąką przed włożeniem do piekarnika.
pergamin do pieczenia sprawia, że słodkie wypieki nie rozlewają się a ciastka po upieczeniu są pełniejsze a w środku miękkie.
papier do pieczenia w arkuszach rozłożony na foremce lub blasze do pieczenia sprawia, że sprzątanie jest super przyjemne ! Wystarczy wyrzucić zabrudzony papier i nie martwić się o przypaloną powierzchnię.
używając papieru do pieczenia białego lub brązowego nie musisz smarować go olejem lub innym tłuszczem. Ciasteczka zsuną się z papieru jeśli podniesiesz je szpatułką.
biały papier do pieczenia pozwala żywności oddychać po owinięciu jej co oznacza, że zewnętrzna strona żywności pozostaje chrupiąca i nie jest rozmokła.
papier pergaminowy do pieczenia sprawdza się doskonale do przechowywania żywności w zamrażarce do momentu, aż będziesz gotowy do włożenia produktu do piekarnika
oprócz pieczenia ciast i ciasteczek i innych słodkich wypieków pergamin do pieczenia można wykorzystać do pieczenia ryb, warzyw, kurczaków. Pociągnij boki papieru do góry, tak aby powstało opakowanie, które zatrzyma wilgoć i zbuduje smak żywności.
papier do pieczenia można użyć podczas wałkowania ciasta. Układając arkusz pergaminu zarówno pod jak i na wierzchu ciasta rozwałkujesz go zapobiegając niepożądanemu przywieraniu.
w przypadku papieru do muffinek dwustronnie silikonowanemu obie strony papieru są nieprzywierające, odporne na tłuszcz i wilgoć. W przypadku papieru do pieczenia jednostronnie silikonowanego to strona powleczona silikonem czyli ta bardziej błyszcząca powinna przylegać do żywności.
podczas pieczenia papier pergaminowy chroni żywność przed ostrym, bezpośrednim ciepłem z piekarnika, jednocześnie zatrzymując wilgoć uwolnioną przez żywność. Wynik: delikatna soczysta chuda ryba lub inny mięsny produkt.
papier piekarniczy to doskonały sposób na oddzielenie porcji jedzenia przeznaczonego do zamrażarki.
certyfikowany jako bezpieczny do kontaktu z żywnością papier do pieczenia nie wpływa na bezpieczeństwo oraz na smak żywności.
używając papieru do pieczenia wydłużasz żywotność blach do pieczenia ponieważ nie będą przypalone.
A zatem powodzenia w pieczeniu!
A szeroką gamę papierów do pieczenia w arkuszach bielonych (kolor biały) i niebielonych (kolor brązowy) oraz w rolkach znajdziesz w naszej ofercie w kategorii papier do pieczenia