Zamawianie jedzenia stało się oczywistością 0
Zamawianie jedzenia stało się oczywistością

Zamawianie jedzenia z odbiorem lub dostawą staje się coraz bardziej oczywiste.

Na rozwój takiego trendu wpływa również zwiększająca się od czasu pandemii liczba elastycznych miejsc pracy. Żywność na wynos doskonale wpisuje się w nasze nowoczesne i zabiegane życie a branża gastronomiczna - restauracje, bary, firmy cateringowe szybko reagują na zmieniający się styl życia konsumentów nieustannie poszerzając wybór posiłków na wynos. Wraz ze zwiększającym się popytem na wysokiej jakości posiłki na wynos, które obejmują posiłki dietetyczne, wegetariańskie, potrawy kuchni regionalnych powiększa się oferta smacznych, estetycznie zapakowanych potraw. Aby sprostać rosnącym wymaganiom rynkowym restauratorzy oraz firmy cateringowe coraz częściej decydują się na system pakowania swoich posiłków w technologii zgrzewu, która umożliwia łatwe i szybkie zgrzewanie posiłków obiadowych, lunchy i diet pudełkowych. Gama opakowań do zgrzewania nieustannie się powiększa dając nieograniczone możliwości w zastosowaniach i zapewniając lepszą prezentację. Zgrzewanie na gorąco tacek z żywnością to technologia, która pozwala na zastosowanie tacek wykonanych z takich materiałów jak polipropylen, CPET, aluminium, pulpa papierowa, pulpa trzciny cukrowej. Opakowania te są odporne na manipulację, chronią przed zanieczyszczeniam i zapewniają szczelność, która jest niezwykle ważna przy dowożeniu posiłków na większą odległość. Dają również możliwość naklejania etykiet na folii górnej. Pojemniki do zgrzewu mają specjalną konstrukcję m.in. szeroki rant, do którego poprzez docisk specjalnej folii z warstwą kleju następuje uszczelnienie hermetyczne opakowania. Odbywa się to bez zanieczyszczenia produktu we wnętrzu pojemnika. Czas i temperatura zgrzewania zależą od rodzaju zgrzewanej folii i materiału z jakiego wykonane są pojemniki. System zgrzewania tacek na gorąco z posiłkami na wynos umożliwia restauratorom i firmom cateringowym na prezentację swoich posiłków na najwyższym poziomie jakościowym i estetycznym równym daniom gotowym oferowanym przez producentów w sklepach i sieciach. Istotną zaletą tego systemu pakowania jest możliwość dobrania urządzeń zgrzewających do swoich potrzeb. Firma Dis-Pack Opakowania oferuje zgrzewarki, które mogą zgrzewać 1 tackę w cyklu dla lokali, które wydają stosunkowo niewielką liczbę posiłków dziennie a dla firm, które potrzebują większą wydajność, zgrzewarki półautomatyczne na 2 tacki w cyklu. Oferowane przez Dis-Pack półautomaty do zgrzewania pojemników cateringowych oszczędzają czas, wysiłek oraz liczbę personelu. W przypadku małych i średniej wielkości firm najlepszym rozwiązaniem jest zakup dwóch prostych urządzeń zgrzewających, które w przypadku awarii jednego z nich lub nagłego zwiększenia zapotrzebowania na pakowanie zapewnią elastyczność i ciągłość pakowania.

A oto najczęściej wybierane pojemniki do zgrzewu:

Pojemnik PP blogPojemniki PP - jednym z istotnych elementów doskonałego opakowania na posiłki na wynos i w dostawie jest sposób pakowania. Odpowiednie jednorazowe opakowanie to warunek dobrego wizerunku restauracji oraz doskonałe wrażenia kulinarne. Dlatego najlepszym rozwiązaniem są pojemniki cateringowe do zgrzewu wykonane z PP. Opakowanie polipropylenowe do zgrzewu nie przecieka i nie otwiera się podczas dostawy. Szczelność, którą gwarantuje zgrzew utrzymuje porządek wewnątrz pojemnika i zapobiega wylaniu się produktu. Wysoka jakość i trwałość pojemników do zgrzewu sprawiają, że opakowania są w stanie wytrzymać w stanie nienaruszonym jazdę do domu lub przewożenie przez dostawcę. Ważne jest również to, że dostarczana żywność jest w pełni bezpieczna a do szczelnie zamkniętego pojemnika nie przedostaną się żadne zanieczyszczenia z zewnątrz. Pojemniki na wynos z PP można ponownie podgrzewać w mikrofali. Odpowiednio segregując odpady, pojemniki do zgrzewu z PP trafią do recyklingu.
Pojemniki CPET blogPojemniki CPET - tworzywo to jest idealne do pakowania gotowych posiłków na wynos oraz dań gotowych przeznaczonych do zapiekania. Materiał ten zachowuje swój kształt w wysokich temperaturach nawet do +220C. Dzięki tym właściwościom tacki z CPET nadają się do piekarnika a konsument może podgrzać w domu posiłek w dowolnym momencie dnia. Żywność taka jak lasagnia, makaron, ryba, zapiekanka mogą być konsumowane zgodnie z przeznaczeniem. Szeroki zakres temperatur od -40C do 220C sprawia, że tacki używane są często w automatach vendingowych. Wzrasta świadomość konsumentów dotycząca ochrony środowiska, redukcji odpadów i opakowań przyjaznych środowisku a najlepszą odpowiedzią na ten trend są tacki z CPET, które wykonane są do 80% z recyklatów i nadają się do recyklingu.
Pojemnik z pulpy trzciny cukrowej blogPojemniki z pulpy trzciny cukrowej - nadają się do prawie każdego zastosowania. Są odporne na ciepło, nadają się do podgrzewania w piekarniku (do 120C) oraz w kuchence mikrofalowej. Ponadto nadają się do schładzania żywności do -40C. Pojemniki do zgrzewu z pulpy nadają się do każdego rodzaju żywności. Wizualnie i dotykowo pojemniki z pulpy trzciny cukrowej jasno wyrażają, że są zrobione z naturalnego materiału i że są przyjazne środowisku. Tacki z pulpy są lekkie, można je wygodnie układać w stosy oraz przechowywać na niewielkiej przestrzeni.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium