Opis
Bandaż na kości bawełna i wosk szerokość 250 mm
Dane techniczne produktu:
- długość 1 rolki: 100 [m]
- szerokość: 250 [mm]
- grubość: 90 [my]
- skład: tkanina -100% bawełny, wosk
- cena jednostkowa netto jest ceną netto za 1 metr bieżący bandaża
Wskazane warunki stosowania i przechowywania:
- Optymalna temperatura przechowywania: 15-20°C przy wilgotności względnej 50%-60%.
- Nie składować w miejscu nasłonecznionym, obok grzejników, promienników, kotłów.
- Najlepszym zabezpieczeniem jest stosowanie oryginalnych opakowań ochronnych.
- Stosować zasadę: „pierwszy na wejściu – pierwszy na wyjściu".
Zastosowanie: Bandaż znajduje zastosowanie przy pakowaniu mięsa z ostro zakończoną kością, zabezpieczając woreczek przed przebiciem. Bandaż do próżniowego pakowania mięsa z kością wykonany w 100% z bawełny nasączonej woskiem bardzo odpornym na przebicia mechaniczne.
Nałożony bezpośrednio na mięso z kością zapewnia ochronę opakowania (woreczka foliowego) przed uszkodzeniem w chwili wyciągania próżni z opakowania. Warstwa wosku nałożona jest w taki sposób, że tworzy powierzchnię bardzo odporną mechanicznie, elastyczną i dobrze przylegającą do produktu spożywczego.
Stosowanie bandaża na kości pozwala na na użycie woreczków próżniowych o mniejszej grubości, dzięki czemu możemy ograniczyć ilość tworzyw sztucznych.
Materiał ten dopuszczony jest do bezpośredniego kontaktu z produktem spożywczym, spełniając wymagania prawne stawiane materiałom przeznaczonym do kontaktu z żywnością zawarte w rozporządzeniu WE Nr 1935/2004 z dn.27 października 2004 roku oraz rozporządzenia WE Nr 2023/2006 z dnia 22 grudnia 2006 r. w sprawie dobrej praktyki produkcyjnej w odniesieniu do materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkt spełnia kryteria czystości dla „wosków, rafinowanych, pochodnych ropy naftowej lub syntetycznych materiałów węglowodorowych (PM Ref N° 95859) zawartych w załączniku do rozporządzenie Komisji WE 10/2011/EC z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Wskazane warunki stosowania i przechowywania:
- Optymalna temperatura przechowywania: 15-20°C przy wilgotności względnej 50%-60%.
- Nie składować w miejscu nasłonecznionym, obok grzejników, promienników, kotłów.
- Najlepszym zabezpieczeniem jest stosowanie oryginalnych opakowań ochronnych.
- Stosować zasadę: „pierwszy na wejściu – pierwszy na wyjściu".
Cena obejmuje opakowanie zawierające 1 rolkę (100mb)